'Ερευνα των οικονομικών επιπτώσεων του αθηναϊκού τουρισμού - Μηνδρινού, Μοσχούλα (2015)
Στο πλαίσιο της Διπλωματικής Εργασίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος < Σχεδιασμός Διοίκηση και Πολιτική του τουρισμού πραγματοποιήθηκε έρευνα με θέμα «Καταγραφή μέσης δαπάνης ανά τουρίστα στην Αθήνα από το 2000- 2010 » Η συγκεκριμένη εργασία έχει σκοπό, μεταξύ άλλων, να αποτυπώσει την υφιστάμενη κατάσταση στον αστικό τουρισμό στην Ευρώπη και την Αθήνα καθώς και να αναδείξει τις προοπτικές της Αθήνας ως ανταγωνιστικού προορισμού τουρισμού πόλεων . Έτσι αφού στην αρχή παρουσιάσουμε την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου είδους τουρισμού (city break) παραθέτονται στοιχεία ώστε να γίνει μία παρουσίαση της πόλης καθώς επίσης παρέχονται και πληροφορίες που αφορούν το προφίλ των τουριστών της πρωτεύουσας. Η μεθοδολογία της έρευνας βασίστηκε σε στοιχεία που αντλήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος και σε έρευνες που έγιναν το 2002 και 2005 με σκοπό να γίνει μία εκτίμηση της μέσης δαπάνης στην Αθήνα ανά τουρίστα έως το 2010. Τέλος αφού αναλυθούν τα παραπάνω παρουσιάζονται τα συμπεράσματα τα οποία ακολουθούνται από προτάσεις ,με σκοπό την αύξηση της δαπάνης στην πόλη και κατ’ επέκταση περισσότερα οικονομικά οφέλη για την πρωτεύουσα