Εξερευνώντας τους κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας στην εφαρμογή του Lean Six Sigma σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας μελέτη περίπτωσης - Μίζερος, Νικόλαος (2015)
Στην παρούσα εργασία περιγράφεται και αναλύεται η μεθοδολογία Lean Six Sigma, εξερευνούνται οι Κρίσιμοι Παράγοντες Επιτυχίας που σχετίζονται με την εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθοδολογίας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα μοντέλο μέτρησης της ετοιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι έτοιμες να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν αυτή τη μεθοδολογία. Αρχικά γίνεται ανασκόπηση της βιβλιογραφίας και θεωρητική διερεύνηση των κρίσιμων παραγόντων επιτυχίας της φιλοσοφίας Lean Six Sigma. Με βάση τη διερεύνηση της βιβλιογραφίας, κατασκευάστηκε το ερωτηματολόγιο που χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο στις επιχειρήσεις – υποκείμενα της μελέτης περίπτωσης. Τα σημαντικότερα συμπεράσματα τα οποία προκύπτουν είναι ότι οι Κρίσιμοι Παράγοντες Επιτυχίας για την εφαρμογή του Lean Six Sigma, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δημιουργούν ένα οδικό χάρτη που συμβάλει καταλυτικά στην επιτυχία του εγχειρήματος. Επίσης από την μελέτη περίπτωσης προκύπτει ότι καμία από τις δύο εταιρίες δεν είναι αρκετά έτοιμη ώστε να προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση Lean Six Sigma, εφόσον το επιθυμεί. Πριν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, κρίνεται απαραίτητη η εφαρμογή μέτρων που θα βελτιώσουν τη λειτουργία της εταιρίας σε τομείς που σχετίζονται με τους Κρίσιμους Παράγοντες Επιτυχίας.