Ανάλυση & σύγκριση των διαφόρων τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων και συμπεριφορά καταναλωτή - Βέργος, Δημήτρης (2015)
Στον διαρκώς και με ακατάληπτους ρυθμούς μεταμορφούμενο κόσμο στον οποίο σήμερα ζούμε, είναι εμφανές ότι η επικοινωνία καλείται να διαδραματίσει έναν κυρίαρχο, ολοένα και πιο αποφασιστικής σημασίας ρόλο. Τα ΜΜΕ είναι οι φορείς, οι οποίοι με την προσφορά πληροφοριών υπηρετούν αυτήν τη φυσική ανάγκη του ανθρώπου. Η πρωτογενής, λοιπόν, λειτουργία των ΜΜΕ είναι αυτή της διαμεσολάβησης μεταξύ του «γεγονότος» - πηγής της πληροφορίας και των υποκειμένων ως μελών ενός συνόλου ατόμων, πράγμα το οποίο συντελείται μέσω των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων. Αναμφίβολα, τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων κατέχουν κύριο ρόλο στην ενημέρωση των πολιτών. Ουσιαστικά, είναι η μόνη άμεση λεπτομερής πηγή παρουσίασης, ανάλυσης και συζήτησης των θεμάτων της επικαιρότητας. Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, έχουν συντελεστεί πολλές αλλαγές στο ύφος, το στυλ και τον τρόπο παρουσίασης των ειδήσεων, που άλλοτε είναι αποδεκτές από τους πολίτες και άλλοτε όχι. Έτσι σκεφτήκαμε να εντοπίσουμε και να αναλύσουμε αυτές τις αλλαγές με αυτή την εργασία. Ο κύριος στόχος λοιπόν αυτής της εργασίας είναι, να εντοπιστεί και να παρουσιαστεί η εικόνα της αλλαγής στη μορφή και στο περιεχόμενο των δελτίων ειδήσεων της τηλεόρασης σε συνάρτηση με τις προτιμήσεις των τηλεθεατών–καταναλωτών, για να έχουμε ως απόσταγμα συμπεράσματα χρήσιμα απέναντι στο προϊόν <<δελτία ειδήσεων>>.