Οικονομοτεχνική ανάλυση και χάραξη στρατηγική επιχειρήσεων αξιοποίησης αιολικής ενέργειας - Τζώρα, Ελένη (2015)
Από τεχνολογική και οικονομική πλευρά, η πιο ώριμη μορφή καθαρής ενέργειας είναι σήμερα η Αιολική Ενέργεια, η οποία συμβάλλει στην αποτροπή των κλιματικών αλλαγών, προσφέροντας συγχρόνως ποικίλα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη. Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η διερεύνηση της βιωσιμότητας επενδύσεων σε αιολικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού αρχικά επιχειρείται επισκόπηση της αγοράς αιολικής ενέργειας και των μεθόδων υπολογισμού της ενεργειακής και οικονομικής απόδοσης των αιολικών πάρκων. Στη συνέχεια εξετάζονται εναλλακτικά σχήματα χρηματοδότησης αιολικών επενδύσεων ενώ παράλληλα εφαρμόζεται σε κάθε υποστηρικτικό σχήμα ανάλυση ευαισθησίας ως προς την ταχύτητα του ανέμου προκειμένου να μειωθεί το ποσοστό αβεβαιότητας της επένδυσης.