Διαχείριση πελατειακών σχέσεων - Σαργιώτη, Βαΐα Σταυρούλα - Δημήτριος (2015)
Το θέμα της παρούσας διπλωματικής εργασίας αφορά στη Διαχείριση των Πελατειακών Σχέσεων και ολοκληρώθηκε σε τρεις ενότητες:Στην Εισαγωγή γίνεται μία αναδρομή στην εξέλιξη των σχέσεων επιχειρήσεων -πελατών, αλλά και στην έννοια του όρου 'μάρκετινγκ'. Στο Κεφάλαιο 1 γίνεται μία εκτενής αναφορά στον 'πελάτη'. Αναλύεται το πώς αντιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις τον όρο 'πελάτες'. Αναλύεται επίσης η σημασία της ικανοποίησης και της αφοσίωσης των πελατών, αλλά και της σημαντικής επίπτωσης που μπορούν αυτά τα μεγέθη να έχουν στην κερδοφορία των επιχειρήσεων. Τέλος, γίνεται μία περιγραφή της διαχείρισης του κύκλου ζωής των πελατών, αλλά και της μακροπρόθεσμης αξίας των πελατών στα επιχειρησιακά αποτελέσματα.Στο Κεφάλαιο 2 περιγράφεται η Διαχείριση των Πελατειακών Σχέσεων, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν πραγματοποιηθεί, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Περιγράφονται επίσης οι στόχοι ενός προγράμματος Διαχείρισης Πελατειακών Σχέσεων. Τέλος, αναφέρεται το 'εύρος' της Διαχείρισης Πελατειακών Σχέσεων, αναφέρονται δηλαδή τα 'μέρη' που συνθέτουν ένα τέτοιο μοντέλο.