Χρηματοοικονομική ανάλυση του κλάδου των 3pl στην Ελλάδα - Κυπραίος, Γεώργιος (2015)
Στην σύγχρονη οικονομία, οι εταιρείες έρχονται διαρκώς αντιμέτωπες με ποικίλες προκλήσεις. Η μείωση του λειτουργικού κόστους, η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και η ελαχιστοποίηση των κινδύνων αποτελούν ορισμένες εξ αυτών. Οι παροχείς “logistics” με την εξειδικευμένη γνώση που παρέχουν, τα διαθέσιμα μέσα και την απαραίτητη πληροφόρηση, υπόσχονται στις επιχειρήσεις την εξάλειψη όλων των παραπάνω προκλήσεων. Στην παρούσα εργασία καλούμαστε να εξετάσουμε την ικανότητα και την οικονομική λειτουργία αυτών των εταιρειών, την αντοχή τους στο χρόνο και την γενικότερη πορεία του κλάδου. Για το σκοπό αυτό, κρίθηκε σκόπιμο η προσπάθεια μας να υλοποιηθεί με την ανάλυση συγκεκριμένων χρηματοοικονομικών δεικτών, στηριζόμενη κατά βάση στην συνεισφορά και την άμεση συνεργασία με στελέχη των ίδιων των εταιρειών και όχι μόνο στην ήδη υπάρχουσα βιβλιογραφία. Το τελευταίο βοήθησε ιδιαίτερα στην επιλογή και την ανάλυση των χρηματοοικονομικών δεικτών του κλάδου.