Οι επιπτώσεις του ευέλικτου ωραρίου στην ισορροπία της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής: ευρήματα από τους τραπεζικούς υπαλλήλους του νομού Χίου - Ρέ, Δέσποινα (2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία εξετάζει τις απόψεις των τραπεζικών υπαλλήλων της Χίου σχετικά με την εφαρμογή του ευέλικτου ωραρίου στον τραπεζικό τομέα και τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Στο πρώτο μέρος, το οποίο αποτελείται από πέντε κεφάλαια, γίνεται η θεωρητική προσέγγιση του θέματος , το οποίο αφορά την έννοια και τα χαρακτηριστικά της ευελιξίας, το θεσμικό πλαίσιο και την στάση του συνδικαλιστικού κινήματος σε Ελλάδα και Ευρώπη, τους λόγους και τις επιπτώσεις των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και τέλος τα χαρακτηριστικά της ευελιξίας του χρόνου εργασίας στον τραπεζικό τομέα. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει την παρουσίαση του ερωτηματολογίου το οποίο δημιουργήθηκε για τον σκοπό της εργασίας αυτής, την περιγραφική και την κυρίως ανάλυση των δεδομένων που συλλέχθηκαν από την διανομή του στους τραπεζικούς υπαλλήλους του Νομού Χίου και τέλος τα συμπεράσματα που εξήγαμε από την έρευνα αυτή.