Επιχειρήσεις και επαγγελματικός αθλητισμός: Πτυχές του αθλητικού μάρκετινγκ, παρελθόν και μέλλον - Παπαβασιλείου, Κωνσταντίνος (2015)
Η εργασία ξεκινά με την υπόθεση ότι σήμερα όλο και περισσότερες επιχειρηματικές οντότητες έχουν ενεργή συμμετοχή στις διάφορες πτυχές του οργανωμένου αθλητισμού. Στο πρώτο μέρος επιχειρείται μια παρουσίαση των μορφών ανάμειξης των επιχειρήσεων με κυριότερη το θεσμό της χορηγίας. Στη συνέχεια ακολουθεί το κυρίως μέρος της εργασίας με την αναφορά και την επαλήθευση, μέσα από σημαντική έρευνα, θεωρήσεων κοινωνιολογικού και καταναλωτικού χαρακτήρα που άπτονται για να αποδείξουν τους παράγοντες που επηρεάζουν το αθλητικό προϊόν. Κατόπιν προσδιορίζεται αυτό που εννοούμε αθλητικό προϊόν με σημαντικές παρουσιάσεις του μίγματος μάρκετινγκ που χρησιμοποιείται και των χαρακτηριστικών της εικόνας του. Ακολουθεί το τμήμα όπου περιγράφεται ο διεθνής χαρακτήρας του αθλητισμού και η κατάσταση που δημιουργείται έπειτα από την εμφάνιση των ατζέντηδων στο χώρο. Κλείνοντας δίνουμε έμφαση στον καταναλωτικό αντίκτυπο της σχέσης μεταξύ αθλητών, σπορ και επιχειρήσεων, που αποτυπώνεται με τη δυσκολία λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων για θέματα προώθησης και επικοινωνίας. Στο τέλος πραγματοποιείται μια αναφορά με τα σημαντικότερα σημεία, όπως προκύπτουν από τη βιβλιογραφική συσχέτιση και αντιπαράθεση των πηγών που συγκεντρώθηκαν για να παρουσιάσουν τις θέσεις που ακολουθούν, καθώς και μια κρίση σχετικά με την τάση που φαίνεται να διαμορφώνεται, εστιάζοντας κυρίως σε θέματα κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος καθώς επίσης και σε ζητήματα συμπεριφοράς του καταναλωτή, για να καταλήξουμε εν τέλει στους παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν το «αθλητικό προϊόν».