Παιδαγωγική διάσταση της χρήσης του διαδραστικού πίνακα στην εκπαίδευση και εφαρμογές του - Αναγνωστάκης, Ευριπίδης - Γεώργιος (2015)
Η παρούσα εργασία εκπονήθηκε με στόχο να ανιχνεύσει στην υπάρχουσα βιβλιογραφία αναφορές και έρευνες γύρω από την επίδραση των διαδραστικών πινάκων στη διδασκαλία. Αρχικά γίνεται μια σύντομη καταγραφή των χαρακτηριστικών που ενσωματώνει ένας διαδραστικός πίνακας και το λογισμικό που τον συνοδεύει. Το κύριο σώμα της εργασίας μπορεί να χωριστεί σε τρία επιμέρους τμήματα. Το πρώτο από αυτά συνοψίζει τα αποτελέσματα των πρώιμων ερευνών που έγιναν γύρω από τους διαδραστικούς πίνακες και τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη χρήση τους. Στο επόμενο μέρος γίνεται κριτική ανάλυση βιβλιογραφικών αναφορών για τη χρήση των πινάκων στην εκπαίδευση, ενώ στο τελευταίο τμήμα επικεντρωνόμαστε στα αποτελέσματα που υπήρξαν από τη διδασκαλία σε συγκεκριμένα διδακτικά αντικείμενα (φυσικές επιστήμες και γλωσσικά μαθήματα). Τέλος, επιχειρείται μία προσέγγιση για μια περισσότερο αποτελεσματική μεθοδολογία χρήσης των πινάκων. Η εργασία καταλήγει σε συμπεράσματα και προτάσεις χρήσης των πινάκων στην εκπαίδευση και ειδικά στα οφέλη που προκύπτουν από αυτήν.