Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αειφόρο ανάπτυξη με χρήση νέων τεχνολογιών: το δίκαιο εμπόριο (fair trade) - Τσιάμης, Ιωάννης - Ρίζος - Γεώργιος (2015)
Οι σύγχρονη εποχή χαρακτηρίζεται από τις ραγδαίες αλλαγές που συμβαίνουν σε πάρα πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Η γνώση του ανθρώπου για τον κόσμο που τον περιβάλλει είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά στη γνωστή ιστορία του.Η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που μπορούν να επιτύχουν πράγματα αδιανόητα πριν μερικά χρόνια. Αυτή η τεράστια δύναμη που απέκτησε ο άνθρωπος μέσω της γνώσης, δεν τον οδήγησε μόνο σε θετικά επιτεύγματα αλλά πολύ συχνά τη χρησιμοποίησε με τρόπο παράλογο και πολλές φορές καταστροφικό είτε για τον ίδιο, είτε για το φυσικό περιβάλλον και όλο τον πλανήτη.