Προσδιορισμός ικανοποίησης από την επιλογή μέσου - Περδικούρη, Ευφροσύνη - Πολυχρόνης (2015)
Η ευτυχία στις μέρες μας είναι ένα σημαντικό στοιχείο που επηρεάζει καθημερινά την ψυχολογία μας στις κοινωνικές μας επιλογές. Στα πλαίσια της εργασίας αυτής αναλύεται η επίδραση αυτού του παράγοντα (της ευτυχίας) σχετικά με την απόφαση για το μέσο μεταφοράς. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται μια προσπάθεια ποσοτικοποίησης της επίδρασης αυτού του παράγοντα, στην επιλογή μεταξύ των μέσων μαζικής μεταφοράς. Η έννοια της ευτυχίας μπορεί να χωριστεί σε δύο κατηγορίες: την αντιλαμβανόμενη και την αναμενόμενη ευτυχία, οι οποίες επηρεάζουν εξίσου την τελική επιλογή του μέσου. Στόχος της εργασίας είναι να δοθούν απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα όπως αν μπορεί να μετρηθεί η ευτυχία ή πόσο επηρέασε η οικονομική κρίση την επιλογή του μέσου μεταφοράς και πόσο ικανοποιημένοι αισθάνονται από την τελική τους επιλογή οι χρήστες.