Δημιουργία ακτοπλοϊκής γραμμής στα πλαίσια της Ν.Μ.Α.: η περίπτωση σύνδεσης της Ελλάδας με την Κύπρο και την Αίγυπτο - Λως, Ιωάννης (2015)
Στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας « Δημιουργία ακτοπλοϊκής γραμμής, στα πλαίσια της ΝΜΑ: H περίπτωση σύνδεσης της Ελλάδας με την Κύπρο και την Αίγυπτο», έγινε μια προσπάθεια προσέγγισης του ζητήματος που έχει δημιουργηθεί από την διακοπή των θαλασσίων συνδέσεων της Ελλάδας με την Κύπρο και την Αίγυπτο, μέσω της μελέτης επανασχεδίασης του ακτοπλοϊκού δικτύου μεταξύ των χωρών αυτών, και την δραστηριοποίηση ενός επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου σε αυτό. Απώτερος σκοπός, να βρούμε εάν ένα άριστα προσαρμοσμένο (από άποψη ταχύτητας-χωρητικότητας) πλοίο σύγχρονου τύπου, με βάση τις προβλέψεις ανάπτυξης των ροών για της επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές της ΕΕ για την περιοχή μέχρι το 2025, θα είναι κερδοφόρο σε ένα άριστα σχεδιασμένο ακτοπλοϊκό δίκτυο.