Δημόσιες εγγραφές ναυτιλιακών εταιρειών - Κωνσταντάρας, Τριαντάφυλλος (2015)
Η παρατεταμένη ανοδική πορεία του οικονομικού κύκλου της ναυτιλιακής βιομηχανίας έχει οδηγήσει τις ναυτιλιακές εταιρείες να στραφούν προς τις διεθνείς χρηματαγορές. Η σχέση των ναυτιλιακών εταιρειών με τις διεθνείς χρηματαγορές εξετάζεται στην παρούσα έρευνα. Πως εξελίσσεται η επενδυτική συμπεριφορά απέναντι στις ναυτιλιακές εταιρείες, ποιοί παράγοντες επιρρεάζουν το επενδυτικό κοινό; Ποιές είναι οι ιδιεταιρότητες της ναυτιλιακής βιομηχανίας που επιρρεάζουν την επενδυτική συμπεριφορά του κοινού; Τέλος μια οικονομετρική μελέτη (βασισμένη σε παλιότερη έρευνα) χρησιμοποιείται για να αξιολογηθούν βασικοί προσδιοριστικοί παράγοντες που επιρρεάζουν την τιμή της μετοχής κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της.