Η ιστορία, η κατασκευή και η λειτουργία της διώρυγας του Παναμά - Βιντζηλαίου, Αναστασία (2015)
Η Διώρυγα του Παναμά, αποπερατώθηκε στις 14 Αυγούστου του 1914. Από την έναρξη της κατασκευής της ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα και οι αντιξοότητες πολλές. Ακόμα και σήμερα η συντήρηση αυτού του έργου δεν είναι κάτι εύκολο. Εν τούτοις, οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν και η Διώρυγα του Παναμά τελείωσε και δουλεύει εδώ και 92 χρόνια. Πέρασε από την Αμερικάνικη Διοίκηση στη διοίκηση του Παναμά, αναπτύσσεται και επεκτείνεται. Καλύπτει το 5% των συνολικών ετήσιων μεταφορών και έχει αγγίξει πληρότητα 93%. Από την ιστορία ως και τον τρόπο λειτουργίας της η Διώρυγα του Παναμά, ήταν και παραμένει ένα ιστορικό επίτευγμα.