Νέος κανονισμός για την πράσινη ανακύκλωση πλοίων, πιστοποιητικό Green Passport - Τσατσαρώνης, Κων/νος (2015)
Οι οδηγίες του ΙΜΟ, για την έκδοση του πιστοποιητικού Green Passport, περιλαμβάνουν απαιτήσεις και διαδικασίες για την προετοιμασία του πλοίου προτού αυτό οδηγηθεί για διάλυση. Αυτές, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνουν επιλογή των εγκαταστάσεων για ανακύκλωση και προετοιμασία του σχεδίου ανακύκλωσης του πλοίου (Ship Recycling Plan). Tην αναλυτική καταγραφή όλων των πιθανών επικίνδυνων υλικών που υπάρχουν στο πλοίο, προσδιορίζοντας την ακριβής ποσότητα και θέση τους. Επίσης η εκτίμηση της επιλογής της εγκατάστασης ανακύκλωσης, γίνεται σύμφωνα με τις δυνατότητες της εγκατάστασης, ώστε να συμμορφωθεί με τις οδηγίες της ILO και BC, για την πραγματοποίηση της ανακύκλωσης και της φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης των υπολειμμάτων.