Εφαρμογή του κανόνα της προστασίας του καταναλωτή στη σύμβαση εγγύησης - Σεραπτσή, Χριστίνα - Αντώνιος (2015)
Η προστασία του καταναλωτή και η συμβατική δικαιοσύνη ιδιαίτερα όταν εμπλέκεται το πρόσωπο του εγγυητή και συγκεκριμένα η εγγυητική σύμβαση ή σύμβαση εγγύησης. Η δυνατότητα ή μη εφαρμογής στις συγκεκριμένες περιπτώσεις του Ν. 2251/94, για την προστασία των καταναλωτών. Η συμβολή της νομολογίας στην συγκεκριμένη προβληματική. Σημαντική επίσης, κρίνεται και η συμβολή των υπαρχουσών αποφάσεων του ΔΕΚ. Οι γενικοί όροι των συναλλαγών, οι τραπεζικές συμβάσεις και η σύνδεσή τους, με το συγκεκριμένο θέμα. Οι καταχρηστικές ρήτρες, η προστασία του καταναλωτή και του εγγυητή ειδικότερα. Σημαντική η εφαρμογή των άρθρων 862 και 863, αλλά και 332 ΑΚ, σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα.