Παρεμβάσεις λιμενικής πολιτικής στη Χίο - Μονιούκας, Φώτιος - Αντώνιος (2015)
Στα πλαίσια της Εθνικής Λιμενικής Πολιτικής προγραμματίζονται πολλές παρεμβάσεις στα λιμάνια της Χίου. Στην παρούσα διατριβή γίνεται ιστορική αναδρομή και εκτενής παρουσίαση των λιμένων που υπάρχουν στη Χίο. Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα πρωτογενούς έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη Χίο το καλοκαίρι του 2006 και αφορούσε την ικανοποίηση των χρηστών από τον Κεντρικό Λιμένα της Χίου. Τέλος παρουσιάζονται οι παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τα επόμενα έτη στη Χίο, τα Μεστά και τα Λιμνιά, και αφορούν την ολική ή μερική αλλαγή των Λιμένων, και εξετάζεται κατά πόσο αυτές είναι αρκετές για να βελτιώσουν την ικανοποίηση των χρηστών.