Ναυτικά ατυχήματα, θεσμικές μεταβολές στη ναυτιλιακή βιομηχανία και διαχείριση κρίσεων - Πιλάτης, Χρήστος (2015)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής – μεταπτυχιακής εργασίας είναι να παρουσιαστεί το κυρίαρχο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη ναυτιλία και τη ναυτιλιακή κοινότητα με βάση συγκεκριμένα σοβαρά ναυτικά ατυχήματα που συνέβησαν και να διερευνηθεί, μέσω θεωρητικής προσέγγισης κι ανάλυσης αλλά και μέσω μελέτης περίπτωσης (case study), πως οι ναυτιλιακές εταιρείες αντιμετωπίζουν την κρίση, που προκύπτει μετά το ατύχημα.