Η άρση της αυτοτέλειας του νομικού προσώπου στην ελληνική νομολογία - Μπιλάλη, Λεμονιά (2015)
Αντικείμενο διαπραγμάτευσης της παρούσας μελέτης αποτελεί η άρση της αυτοτέλειας του νομικού προσώπου μέσα από την ελληνική νομολογία. Ο παραμερισμός της νομικής προσωπικότητας θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί και ως «αγκάθι» στο χώρο του εταιρικού δικαίου. Η θεωρία της άρσης της αυτοτέλειας του νομικού προσώπου αποτελεί μία εξαίρεση των όσων έχει προβλέψει ο νομοθέτης για τα νομικά πρόσωπα, η αυτοτέλεια των οποίων κάμπτεται υπό τη συνδρομή ορισμένων προϋποθέσεων σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση.