Εφαρμογή Yield Management στη ναυτιλία και τις αερομεταφορές: μελέτη περίπτωσης της γραμμής Χίου – Αθήνα - Πούλου, Σοφία (2015)
Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας θα αναλυθεί η έννοια και η προέλευση του όρου Yield Management. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναφέρονται οι βασικές λειτουργίες του Yield Management. Στο τρίτο κεφάλαιο της εργασίας αναλύονται τα οφέλη και οι αδυναμίες του Yield Management. Στα υπόλοιπα κεφάλαια που ακολουθούν ξεκινάει η ανάλυση και μελέτη του δείγματος, του ερωτηματολογίου και κλείνει με τα συμπεράσματα της έρευνας για την εφαρμογή του Yield Management στον ναυτιλιακό κλάδο και στον κλάδο αερομεταφορών για την γραμμή Χίο – Αθήνα.