Ασύρματες τεχνολογίες δικτύων στο χώρο των μεταφορών - Λαζαρίδης, Παναγιώτης (2015)
Η χρησιμοποίηση σύγχρονων συστημάτων ασύρματης τεχνολογίας δικτύων τείνει να επικρατήσει σχεδόν σε όλες τις φάσεις μιας μεταφορικής διαδικασίας. Αυτή η μεταπτυχιακή διατριβή αναλύει όλες τις σύγχρονες ασύρματες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο χώρο των μεταφορών. Επιπλέον μέσα από μία ενδελεχή έρευνα παρουσιάζεται μία μελέτη περίπτωσης που αφορά τα συστήματα τηλεματικής που χρησιμοποιούνται από την εταιρεία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Μέσα από την έρευνα αυτή παρουσιάζονται όλες οι τεχνολογίες τηλεματικής που χρησιμοποιούνται στην εταιρεία και επιπλέον φανερώνεται η σύνδεση της αναγκαιότητας για την ύπαρξη τεχνολογιών τηλεματικής στο Μετρό με την περαιτέρω ανάπτυξη και εφαρμογή των συστημάτων αυτών.