Σχεδιασμός αρχαίας πεντηκόντορου: τρισδιάστατη μοντελοποίηση, πρωτυποποίηση και φωτορεαλισμός - Κουτκαλάκη, Ζωή - Λεωνίδας (2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά στο σχεδιασμό, στο φωτορεαλισμό και στην κατασκευή μακέτας υπό κλίμακα της αρχαίας Πεντηκόντορου. Ο σχεδιασμός του πλοίου έγινε σε πραγματικές διαστάσεις, με έμφαση στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε και στα στοιχεία που βρέθηκαν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τέξας (Texas A&M) ώστε να είναι ομοιότυπο με την Πεντηκόντορο που υπήρξε στην αρχαιότητα.