Μοντέλο παρακολούθησης ευμετάβλητου δικτύου και υλοποίηση δειγματολήπτη ιστοσελίδων για μελέτη πληθυσμών ιστοσελίδων: εφαρμογή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Λεουτσάκος, Θεόδωρος - Λάμπρος (2015)
Στην εποχή μας αναπτύσσονται εφαρμογές και υπηρεσίες που έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από υψηλής ταχύτητας και αξιόπιστα δίκτυα. Βασική προϋπόθεση για την ασφαλή και αποτελεσματικότερη λειτουργία των δικτύων είναι η συστηματική παρακολούθηση και καταγραφή της κίνησης των δικτύων. Οι αυξανόμενες ανάγκες απαιτούν την ανάπτυξη έξυπνων και δυναμικών εργαλείων παρακολούθησης της κίνησης ενός δικτύου που συνεχώς μεταβάλλεται και που μπορούν να προσαρμόζονται στις αλλαγές της τοπολογίας του. Στην εργασία αυτή θα παρουσιαστεί η σχεδίαση και η υλοποίηση ενός τέτοιου εργαλείου. Επίσης στη παρούσα διπλωματική περιγράφεται μια στατιστική μέθοδος υπολογισμού της εξέλιξης πληθυσμού ιστοσελίδων και παρουσιάζεται η υλοποίηση ενός δειγματολήπτη ιστοσελίδων.