Αλγόριθμοι Χρονοδρομολόγησης στα Ευρυζωνικά Κυψελωτά Δίκτυα Τρίτης Γενιάς - Λίζος, Κωνσταντίνος - Ανδρέας (2015)
Η ποιότητα υπηρεσίας, σήμερα, διαδραματίζει θεμελιακό ρόλο στα εν εξελίξη δίκτυα τρίτης γενιάς. Η παρούσα μεταπτυχιακιακή εργασία επικεντρώνεται σε ένα κρίσιμο τμήμα των συστημάτων αυτών, το οποίο επηρεάζει άμεσα και έμμεσα την λειτουργικότητα αυτών των συστημάτων. Πιο συγκεκριμένα θα επικεντρωθούμε στους αλγορίθμους χρονοδρομολόγησης. Ο στόχος ενός αλγορίθμου χρονοδρομολόγησης είναι η διαχείριση των ασύρματων πόρων με αποδοτικούς και αποτελεσματικούς μηχανισμούς. Για τον σκοπό ερευνώνται πάγιοι μηχανισμοί χρονοδρομολόγησης, οι οποίοι έχουν υιοθετηθεί από την επιστημονική κοινότητα και έχουν αξιοκρατικά ή πειραματικά εξετασθεί ως προς την ορθότητα των αποτελεσμάτων τους.