Οικιακός αυτοματισμός με χρήση μικροελεγκτή - Μαρτίνης, Στέλιος - Ηλίας (2015)
Aντικείμενο της παρούσας εργασίας αποτέλεσε η υλοποίηση ενός συστήματος οικιακού αυτοματισμού . Αναλυτικότερα, το πως θα μπορέσει κάποιος χωρίς προϋπάρχουσα υποδομή, να κάνει το σπίτι του λειτουργικό αποκτώντας τη δυνατότητα να ελέγχει τις οικιακές συσκευές μέσω ενός προσωπικού υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο ή ενός κινητού τηλεφώνου.Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο κεφάλαιο ορίζεται η έννοια του έξυπνου σπιτιού και στη συνέχεια αναφέρονται διεξοδικά οι τεχνικές δικτύωσης που χρησιμοποιούνται σε αυτό. Στο δεύτερο κεφάλαιο, το οποίο αποτελεί και το βασικό κομμάτι της εργασίας, αναλύεται το σύστημα που υλοποιήθηκε. Εξηγούνται λεπτομερώς και διεξοδικά τα στάδια που ακολουθήθηκαν κατά την υλοποίηση από την αρχή (σύλληψη της ιδέας), έως και το τέλος (τελική κατασκευή). Τέλος, στο τρίτο κεφάλαιο παρατίθενται τα συμπεράσματα της εργασίας, καθώς και οι δυνατότητες μελλοντικής βελτίωσης και επέκτασης της συγκεκριμένης υλοποίησης.