Ανεπιθύμητη Συσχέτιση: Μια νέα προσέγγιση για την αυτοματοποιημένη συσχέτιση προσώπων σε ετερογενείς υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης στον Παγκόσμιο Ιστό. - Κόκκος, Αθανάσιος - Κωνσταντίνος (2015)
Στην παρούσα μελέτη αναπτύχθηκε ένα εργαλείο επίθεσης στο περιβάλλον των κοινωνικών δικτύων. Η επίθεση αυτή είναι γνωστή στη διεθνή βιβλιογραφία και ώς "Δευτερογενής Συλλογή Δεδομένων". Δείξαμε πως είναι πολύ εύκολο για έναν κακόβουλο αντίπαλο να στοχοποιήσει συγκεκριμένα πρόσωπα και αξιοποιώντας πολλαπλές δημόσιες πηγές πληροφορίας στο διαδίκτυο να συσχετίσει με αυτοματοποιημένο τρόπο τις ταυτότητες τους σε ετερογενείς υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Ο επιτιθέμενος επιτυγχάνει έτσι να διευρύνει το σύνολο της προσωπικής πληροφορίας για αυτά τα πρόσωπα και να αποκαλύψει εν δυνάμει κρυφές πληροφορίες τους, ώστε να κατασκευάσει μια αποθήκη προσωπικών δεδομένων που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως βοηθητικό όχημα προκειμένου να σχεδιαστούν αποτελεσματικές (στοχευμένες) επιθέσεις phishing, social engineering, spamming, για τη διασπορά κακόβουλου λογισμικού και τη δημιουργία botnets, ή ακόμα και για περεταίρω data mining από τους διαφημιστές και τις εταιρείες marketing ώστε να εξαχθεί κάποια γνώση που αποφέρει κέρδος.