E-LEARNING (ΜΑΘΗΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ) - Σίκαλος, Εμμανουήλ - Πρόδρομος (2015)
Κίνητρο για την δημιουργία της παρούσας διατριβής είναι ο ταχύς ρυθμός εισόδου της ηλεκτρονικής μάθησης στην εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί παρατηρούν το σύγχρονο σχολείο να αποκτά ψηφιακή μορφή, χωρίς να γνωρίζουν πως μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό. Το πρόβλημα που μελετάτε είναι το πώς οι εμπλεκόμενοι θα έρθουν σε επαφή με την έννοια της ηλεκτρονικής μάθησης, αλλά και με το αντίστοιχο λογισμικό που είναι διαθέσιμο για χρήση από αυτούς. Η μέθοδος που ακολουθείται είναι η παρουσίαση των αντίστοιχων όρων και η δοκιμή της επικρατέστερης πλατφόρμας ανά βαθμίδας εκπαίδευσης. Σε κάθε μία αναφέρονται τα προσφερόμενα εργαλεία, οι αδυναμίες και τα οφέλη της. Επιπλέον παρουσιάζεται μία έρευνα με τα επικρατέστερα LMS και γίνεται αναφορά στο cloud learning και πως αυτό θα μπορούσε να υλοποιηθεί με απλό τρόπο.Η διατριβή καταλήγει με επικρατέστερη την πλατφόρμα του moodle. Προσφέρει τα περισσότερα εργαλεία και είναι δυνατό να εφαρμοστεί σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Η ηλεκτρονική μάθηση συνεχώς θα βελτιώνεται κερδίζοντας έδαφος στην εκπαίδευση και αυξάνοντας τους διαθέσιμους πόρους της, ενσωματώνοντας την τεχνολογία του υπολογιστικού νέφους.