Η δυσκολία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και οι οικονομικές επιπτώσεις - Κυπριώτη, Κλεοπάτρα - Τριαντάφυλλος (2015)
Μια από τις συμαντικότερες ζώνες εθνικής δικαιοδοσίας είναι η υφαλοκρηπίδα, μια ζώνη τεράστιας οικονομικής σημασίας αφού διαθέτει πολλούς φυσικούς πόρους, όπως επίσης ορισμένους βιολογικούς πόρους τους καλούμενους ''καθιστικούς'' και προσεγγίζεται σχετικά εύκολα σε σχέση με άλλες ζώνες.Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να αναδείξει την ελληνοτουρκική διαφορά όσο αφορά την δυσκολία οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ των δύο αυτών χωρών, αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει το ζήτημα αυτό.