Οι επιπτώσεις των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο ως προς το σεβασμό του καθεστώτος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκ μέρους της Τουρκίας. - Τσιβόγλου, Δήμητρα - Δημήτριος (2015)
Η παρούσα μελέτη πραγματεύεται τις διεκδικήσεις των τουρκικών κυβερνήσεων στο Αιγαίο, τις επιδιώξεις αυτών και τη στάση της Ελλάδας απέναντι σ' αυτές, έχοντας με το μέρος της διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες, απο τις οποίες ρυθμίζεται το νομοθετικό καθεστώς του Αιγαίου. Το τελευταίο μέρος της εργασίας πραγματεύεται το πολυσυζητημένο θέμα με το οποίο ασχολείται μέχρι σήμερα η διεθνής κοινότητα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο αποτελεί αντικείμενο εντάσεων μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας.