Οι διατάξεις του Δικαίου της Θάλασσας στην Ελληνοτουρκική οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων τους και οι οικονομικές προεκτάσεις της μη εφαρμογής τους στην οικονομία της Ελλάδας - Μαντικός, Μιχαήλ (2015)
Η εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας στην ελληνοτουρκική θαλάσσια μεθόριο (Αιγαίο) , για τον καθορισμό των συνόρων τους, καθίσταται προβληματική λόγω των νέων διεκδικήσεων και αμφισβητήσεων που τίθενται από τουρκικής πλευράς κυρίως δε ο μη σεβασμός από μέρους της των συμφωνιών που η ίδια έχει υπογράψει, δημιουργούν και οδηγούν μία ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το γεγονός αυτό, έχει αλληλοεξαρτώμενες – συστημικές προεκτάσεις και στην οικονομική – επιχειρηματική σχέση των δύο κρατών.