ΟΣΕΠ-ΕΕ : μια συνεργασία σε εξέλιξη - Αγγελοπούλου, Φωτεινή - Μιχαήλ (2015)
Οι λέξεις Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίες Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) και Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) χαράσσουν τους δύο κεντρικούς άξονες πάνω στους οποίους θα βασιστέι η ανάλυση της παρούσας διπλωματικής εργασίας. Πράγματι ανάμεσα στους δύο αυτούς οργανισμούς διακρίνεται ένα εν δυνάμει μοντέλο περιφερειακής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλλασας. Τα τελευταία χρόνια οι πολιτικές εξελίξεις διαπιστώνεται ότι σάρωσαν την περιφέρεια αλλάζοντας τόσο την πραγματικότητα όσο και τις προοπτικές. Η σύσταση του ΟΣΕΠ το 1992 δημιούργησε το θεσμικό πλαίσιο για τη βελτίωση της πολυμερούς συνεργασίας συμπληρώνοντας τη διμερή