Ευρωπαϊκές Πολιτικές Δεύτερης Ευκαιρίας στην Εκπαίδευση: Η περίπτωση της Ελλάδας και της Πορτογαλίας. - Τσάρπα, Ιωάννα - Χρήστος (2015)
Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται η ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πολιτική αναφορικά με κατάρτιση και επιμόρφωση. Συγκεκριμένα, η μελέτη της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη Δια Βίου Μάθηση και συγκεκριμένα τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). Ακολουθεί παρουσίαση και σύγκριση μεταξύ των ΣΔΕ Ελλάδας και Πορτογαλίας. Με έμφαση στη θεωρία του Ανθρώπινου Κεφαλαίου υπολογίζεται το κόστος της επένδυσης στα ΣΔΕ της Ελλάδας.