Αλγεβρικά σώματα συναρτήσεων και γεωμετρικοί κώδικες GOPPA - Κουμούτση, Σοφία - Ιωάννης (2015)
Οι error-correcting κώδικες χρησιμοποιούνται για να διορθώνονται λάθη όταν μηνύματα μεταδίδονται μέσω δικτύου με παρεμβολές. Τέτοιοι κώδικες είναι οι ευρείας χρήσης κώδικες reed-solomon. Γενίκευση αυτών αποτελούν οι γεωμετρικοί κώδικες GOPPA οι όποιοι είναι λιγότερο διαδεδομένοι. H παρουσίαση αυτών των κωδικών απαιτεί την μελέτη αλγεβρικών σωμάτων συναρτήσεων.