Εφαρμογή των βασεων Grobner στα συστήματα GPS: επίλυση αλγεβρικών υπολογιστικών προβληματων στη γεωδαισία και την γεωπληροφορική - Πανάγου, Θεόδωρος - Γεώργιος (2015)
Σκοπός της εργασίας αυτής είναι να επιλυθούν προβλήματα της Γεωδαισίας με τη χρήση των Βάσεων Grobner (και όχι με τις μεθόδους ελαχίστων τετραγώνων ). Γίνεται επισκόπηση της θεωρίας της Γεωδαισίας καθώς και του συστήματος GPS. Επίσης γίνεται αναφορά στην αλγεβρική θεωρία και τα υπολογιστικά εργαλεία της εργαλεία.