Music and mathematics: the perfect relation - Μπεγέτης, Ευάγγελος - Βασίλειος (2015)
Η μουσική και τα μαθηματικά είναι δύο επιστήμες με μεγάλη σχέση μεταξύ τους. Από την αρχαιότητα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και η αλληλεπίδραση αυτή φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Η πρώτη σύνδεση της μουσικής με τα μαθηματικά έγινε πριν από 26 αιώνες στην αρχαία Ελλάδα από τον Πυθαγόρα, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά τη σχέση της μουσικής με τους αριθμούς. Σε αυτήν την μεταπτυχιακή εργασία θα προσπαθήσουμε να δούμε τη μουσική από μαθηματική σκοπιά και να ερευνήσουμε με ποιούς κλάδους των μαθηματικών έχει συγγενικές σχέσεις μεταφράζοντάς τη σε όσο πιο απλά μαθηματικά μπορούμε.