Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην υπηρεσία του πολίτη: το παράδειγμα των κέντρων εξυπηρέτησης πολιτών και η συμβολή του στην ανάπτυξη της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου: έρευνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών καθώς και για τις αλλαγές που θα προκύψουν με την εφαρμογή του σχεδίου "Καλλικράτης" στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε επίπεδο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και εξυπηρέτησης του πολίτη - Μιχαλακέλλης, Γεώργιος - Μιχαήλ (2015)
ΤΑ ΚΕΠ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΕΡΓΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΑΧΥΤΑΤΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΕΠ ΣΗΜΕΡΑ.