Μεταναστευτικές πορείες προς τη σημερινή Ελλάδα : η περίπτωση Μαροκινών γυναικών στη Λέσβο - ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ, ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑ - ΧΡΗΣΤΟΣ (2015)
Πρόκειται για επιτόπια έρευνα με Μαροκινές γυναίκες οι οποίες έχουν μεταναστεύσει στην Ελλάδα και ζούν στην Λέσβο. Η έρευνα παρουσιάζει τις διαδρομές των γυναικών που ακολούθησαν για να έρθουν στη Μυτιλήνη, τις σχέσεις τους με την χώρα προέλευσης αλλά και καταγωγής καθώς και τους προβληματισμούς- σκέψεις των γυναικών αυτών για το μελλόν.