Μη κανονιστικές σεξουαλικότητες στον ελληνικό κινηματογράφο των δεκαετιών 1960-1980 - Βουγιού, Χρυσάνθη - Πολύδωρος (2015)
Η παρούσα έρευνα έρχεται να προστεθεί σε ένα μικρό σώμα ερευνών που επιχειρούν προσεγγίσουν το ελληνικό σινεμά μέσα από νέα θεωρητικά πλαίσια θέτοντας στο επίκεντρό της την σεξουαλικότητα. Έτσι, στις σελίδες που ακολουθούν θα μελετήσουμε τον ελληνικό κινηματογράφο -από τη δεκαετία του ’60 έως του ’80- και θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε αναπαραστάσεις μη κανονιστικής σεξουαλικότητας (καταστάσεις, διαλόγους και χαρακτήρες) καθώς και την εξέλιξη τους μέσα στο χρόνο. Η έρευνα χωρίζεται σε τρία μεγάλα κεφάλαια: το πρώτο αφορά ομοφυλόφιλες επιθυμίες και πρακτικές μεταξύ ανδρών και τους τρόπους με τους οποίος αυτές αναπαρίστανται στη μεγάλη οθόνη, το δεύτερο ασχολείται με τις πρακτικές παρενδυσίας (ανδρών και γυναικών) αλλά και με την (κινηματογραφική) εμφάνιση των τραβεστί στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 και το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο επικεντρώνεται στην ομοερωτικότητα μεταξύ γυναικών.