Βιοχημική προσέγγιση εκτίμησης του οργανικού κλάσματος των επιφανειακών ιζημάτων του στενού Μυτιλήνης - Αμανατίδου, Μυροφόρα - Γεώργιος (2015)
Στόχος της παρούσας διατριβής εξειδίκευσης είναι η επεξεργασία της πληροφορίας που αφορά σε επιλεγμένες παραμέτρους που περιγράφουν το οργανικό κλάσμα των παράκτιων επιφανειακών ιζημάτων, και συγκεκριμένα στην αφθονία και στη βιοχημική σύσταση αυτών. Σκοπός αυτής είναι αφενός μεν να εκτιμηθούν οι πηγές προέλευσης της οργανικής ύλης αφετέρου δε να προσδιοριστεί η συμμετοχή των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων στην συσσώρευση, κατανομή και ποιότητα του οργανικού κλάσματος των επιφανειακών ιζημάτων.