Η τουριστική προσφορά: οι διαδικασίες παραγωγής και πώλησης του τουριστικού προϊόντος - Αναστασοπούλου, Βασιλική (2015)
Η συγκεκριμένη διπλωματική μελετά την προσφορά του τουριστικού προϊόντος και συγκεκριμένα των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης, των μεσαζόντων και των ταξιδιών. Αρχικά ορίζεται το τουριστικό προϊόν και μετά ερευνάται η δομή του η οποία βασίζεται στην εργασία και την επιχειρηματικότητα, το κεφάλαιο και το έδαφος και τα περισσότερα προϊόντα. Τονίζεται το γεγονός ότι ο τουρισμός έχει σαφώς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν από τα άλλα προϊόντα. Στην επόμενη φάση περιγράφεται η παραγωγική διαδικασία και οι χρονικές περίοδοι παραγωγής για να λάβει χώρα και κατά την οποία προκύπτει. Ακολουθεί η περιγραφή των σχετικών μακροχρόνιων και βραχυχρόνιων καμπυλών κόστους.Στο επόμενο κεφάλαιο παρατίθεται μια κατάταξη των τουριστικών επιχειρήσεων, των στόχων που θέλουν να πραγματοποιήσουν κατά την λειτουργία τους και μια περιγραφή της τουριστικής βιομηχανίας. Περιγράφονται τα διάφορα είδη αγοράς στα οποία προσφέρεται το τουριστικό προϊόν και κατόπιν ορίζεται η προσφορά, η προσφερόμενη ποσότητα και οι συναφείς έννοιες. Στο επόμενο κεφάλαιο παρουσιάζεται διεξοδικά το προϊόν της φιλοξενίας, της εστίασης, των μεταφορών, των μεσαζόντων. Στο τελευταίο κεφάλαιο περιγράφονται οι συνθήκες που οδηγούν στην ολοκλήρωση διαφοροποίηση και συγκέντρωση των τουριστικών επιχειρήσεων. Στο τέλος είναι συγκεντρωμένα τα συμπεράσματα από ολόκληρη την εργασία.