Διαχείριση προορισμού (DMS) για την πόλη της Αθήνας & πως μπορούν να συνεισφέρουν ο συνεδριακός & εκθεσιακός τουρισμός στην τουριστική προώθηση της Αθήνας - Στεργίου, Παναγιώτης (2015)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να εξετάσει το πως η Αθήνα μπορεί να προωθηθεί μέσω της δημιουργίας ενός DMS (Destination Management System) αλλά και μέσω του εκθεσιακού και συνεδριακού τουρισμού. Για το σκοπό αυτό και με κύριο στόχο την προώθηση της Αθήνας ως ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός, εξετάζονται και αναλύονται, στο πλαίσιο της πρωτογενούς έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε τουριστικούς φορείς και επιχειρήσεις, η υπάρχουσα τουριστική κατάσταση της Αθήνας γενικά αλλά και η υπάρχουσα τουριστική κατάσταση που αφορά τον εκθεσιακό και συνεδριακό τουρισμό, κατά πόσο έχει προοπτικές για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη, εάν η έως τώρα τουριστική προβολή έχει θετικά αποτελέσματα, εάν χρειάζεται μια καινούρια τουριστική προβολή και που πρέπει να εστιάσει, ποιες μορφές τουρισμού προτείνονται για την Αθήνα αλλά και κατά πόσο είναι αποτελεσματική η προβολή της Αθήνας μέσω των νέων τεχνολογιών. Με βάση τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα αποτελέσματα της έρευνας, φαίνεται ότι η Αθήνα χρειάζεται μια νέα τουριστική πολιτική, ότι η τουριστική προβολή της Αθήνας πρέπει να γίνεται μέσω των νέων τεχνολογιών και το βασικότερο ότι η Αθήνα μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω τουριστικά.