Ροές Eλλήνων τουριστών στην ευρωπαϊκή ηπειρο - Χασαπίδου, Ευγενία (2015)
Οι μετακινήσεις των Ελλήνων τουριστών δημιουργούν κάποιες ροές στο χάρτη της ευρωπαϊκής ηπείρου. Οι ροές αυτές μελετήθηκαν με έτος βάσης το 2005. Αφορούν στα ταξίδια αναψυχής και άλλα που πραγματοποιήσαν οι Έλληνες υπήκοοι, με βάση τις αφίξεις, τις διανυκτερεύσεις, τα έξοδα που πραγματοποιήσαν στη χώρα υποδοχής. Η μελέτη αφορά αποκλειστικά χώρες της Ευρώπης και δεν τις εξετάζει στο σύνολό διότι αυτό δεν είναι δυνατό, βάση των στοιχειων που δημοσιοποιούνται κάθε χρόνο από τις εκάστοτε χώρες.