Ο δορυφόρος λογαριασμός του τουρισμού, η παγκόσμια και ευρωπαϊκή περίπτωση - Ελευθεριάδης, Χρήστος Κωνσταντίνος - Κωνσταντίνος (2015)
Ο Δορυφόρος Λογαριασμός του Τουρισμού εξετάζει το τουριστικό φαινόμενο από την πλευρά ζήτησης, για να υπερκεράσει το πρόβλημα που δημιουργεί η ανομοιογένεια του τουριστικού προιόντοςχωρίζοντας τη ζήτηση σε δύο βασικά σύνολα, την τουριστική κατανάλωση και την τουριστική ζήτηση εντοπίζει τα επιμέρους υποσύνολα με τα οποία καταγράφει την οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στο αντικείμενο. με τη συσχέτιση αυτών δημιουργούναι δύο νέα διαφορετικά και συμπληρωματικά σύνολα η τουριστική βιομηχανί ακια οικονομία. τα δύο τελευταία χωρίζονται σε άμεσα και έμμεσα επιδρόντα στο ΑΕΠ. Αναλύονται επίσης οι φόροι που προέρχονται από εισοδήματα λόγω εργασίας στον τουρισμό και οι φόροι ιδιοκτησίας. Οι ΔΛΤ δίνουν και αποτελέσματα απασχόληση στο βασικό και στον ευρύτερο τουριστικό τομέα.η έρευνα των ΔΛΤ ποσοτικοποιεί όλες τις πτυχές της τουριστικής ζήτησης.