Ποιοτικά χαρακτηριστικά εργαζομένων στα τουριστικά γραφεία των νησιών Λέσβου, Σάμου και Χίου - Μπελέγρη, Μαρία (2015)
Είναι γεγονός πως στην Ελλάδα, τα τουριστικά γραφεία περιλαμβάνουν ένα εύρος δραστηριοτήτων, υπηρεσιών και ανθρώπων, στοιχεία που καθιστούν ένα ξεχωριστό κλάδο, ο οποίος δίκαια έχει χαρακτηριστεί ως ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας. Τα τουριστικά – ταξιδιωτικά γραφεία χρειάζεται να προσαρμόζονται συνεχώς σε νέα δεδομένα και να έχουν ως κοινό συστατικό την ποιότητα των υπηρεσιών τους καθώς αυτή βασίζεται στον ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αυτοί παρουσιάζουν.Η παρούσα εργασία έχει ως σκοπό να διερευνήσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στα τουριστικά γραφεία και να μελετήσει τους παράγοντες που προσδιορίζουν αυτά.