Διασυνοριακός τουρισμός: περίπτωση μελέτης: Μυτιλήνη - Αϊβαλί - Χατζηγιαννάκη, Αγγέλα (2015)
Η διπλωματική εργασία ως σκοπό έχει την διερεύνηση του ρόλου συνεργασίας στον Διασυνοριακό Τουρισμό, με περίπτωση μελέτης τον Διασυνοριακό Τουρισμό μεταξύ Μυτιλήνης – Αϊβαλί. Επιμέρους στόχοι της εργασίας αποτελούν η διερεύνηση της τουριστικής ανάπτυξης καθώς και της υφιστάμενης κατάστασης που σχετίζεται με το διασυνοριακό τουρισμό στην πόλη της Μυτιλήνης, την ανάλυση των πλεονεκτημάτων που έχει η Μυτιλήνη σε σχέση με τα άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις αδυναμίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζονται σε σχέση με τον διασυνοριακό τουρισμό και τέλος οι προοπτικές ανάπτυξης του διασυνοριακού τουρισμού στη Λέσβο.