Ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις : η περίπτωση του δήμου Δράμας - Αβραμίδου, Γεωργία - Αναστάσιος (2015)
Την εποχή που η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι πόλεις στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική συνοχή του ευρωπαϊκού χώρου, αναπτύσσοντας πολιτικές με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων, οι Ελληνικές πόλεις συναντούν δυσκολίες στην επίτευξη των στόχων που θέτει η ΕΕ για  την αστική ανάπτυξη .  Σε αυτό το πλαίσιο, η  παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή  διερευνά τον τρόπο με τον οποίο μία μεσαία ελληνική πόλη, συγκεκριμένα η πόλη της Δράμας, διαχειρίζεται και αξιοποιεί τους κοινοτικούς πόρους, οι οποίοι οι οποίοι έχουν στόχο την ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη. Η έρευνα πεδίου  που διεξήχθη το διάστημα  Ιούνιος‐Σεπτέμβριος  2011 στην πόλη της Δράμας, ανέδειξε βασικούς παράγοντες και διαδικασίες  που σχετίζονται με την ελλιπή αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων που αφορούν την ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη. Τέτοιοι, είναι η ανωριμότητα που παρουσίασε η Δημοτική Αρχή σε θέματα οργάνωσης  και ετοιμότητας, το στρεβλό  και  μη‐αξιοκρατικό  περιβάλλον  λειτουργίας και η έλλειψη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.