Η αστική βία στο πρόσφατο παρελθόν και η πόλη - Τζωρτζάτος, Ελευθέριος-Εύριπος (2015)
Η εργασία με τίτλο " Η αστική βία στο πρόσφατο παρελθόν και η πόλη" ασχολείται με το τι ορίζεται αστική βία και τους λόγους η οπαία υάρχει μέσω της ιστορικής ανδρομής της βίας, των θεωριών οι οποίες συνδέουν το περιβάλλον της πόλης (κοινωνικό και δομικό) με την εγκληματική συμπεριφορά, τα όρια της αστικής βίας, καθώς επίσης και την μελέτη των σημαντικότερων αστικών ταραχών οι οποίες συνέβησαν στον 20ο αιώνα.