Η κατανόηση του χώρου από μαθητές Β' Γυμνασίου μέσα από την κατασκευή νοητικών χαρτών διαδρομής από το σπίτι στο σχολείο - Μπαντόγια, Αικατερίνη - Αθανάσιος (2015)
Παραγωγή νοητικού χάρτη από παιδιά Β' Γυμνασίου μέσα από μια συγκεκριμένη διαδρομή από το σπίτι στο σχολείο και η παραγωγή πολυτροπικού λόγου από αυτά. Συγκεκριμένα μέσα από την ποσοτική και ποιοτική ανάλυση των δεδομένων να περιγραφούν οι τρόποι με τους οποίους τα παιδιά της Β' Γυμνασίου κωδικοποιούν την πραγματικότητα σε εικονιστική και συμβολική πληροφορία σε χάρτη καθώς και τι μπορεί να βελτιώσουν ώστε να είναι αποτελεσματικοί παραγωγοί χαρτών.