Σχεδιασμός και ανάπτυξη ηλεκτρονικού γεωγραφικού λεξικού - Καραμητηλιός, Γεώργιος (2015)
Η συγκεκριμένη εργασία είχε ως σκοπό τη δημιουργία και την ανάπτυξη ενός γεωγραφικού λεξικού στην Ελλάδα. Τα γεωγραφικά λεξικά είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στο εξωτερικό και το κάθε ένα από αυτά υποστηρίζει διάφορες λειτουργίες. Μετά από την ανασκόπηση της βιβλιογραφίας, αποφασίστηκε ποιες λειτουργίες επρόκειτο να εξυπηρετήσει το συγκεκριμένο λεξικό. Αρχικά, σχεδιάσθηκε η βάση δεδομένων και στη συνέχεια δημιουργήθηκε και εισήχθηκαν κάποια πραγματικά αλλά πειραματικά δεδομένα. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν τρεις φόρμες αναζήτησης. Η πρώτη αφορούσε στο όνομα του τοπωνυμίου, η δεύτερη στην κατηγορία και τον νομό που βρίσκεται το τοπωνύμιο και τέλος η τρίτη αφορούσε τον ειδικό κωδικό που υπάρχει στη βάση δεδομένων για κάθε τοπωνύμιο και είναι μοναδικός. Αφού ο χρήστης συμπληρώσει την κάθε φόρμα το αποτέλεσμα της αναζήτησης είναι μια λίστα από ονόματα που αφορούν τα τοπωνύμια που πληρούν τα κριτήρια της αναζήτησης που έχουν τεθεί στην προηγούμενη ιστοσελίδα. Ο χρήστης του λεξικού μπορεί στη συνέχεια να επιλέξει το όνομα που τον ενδιαφέρει για να δει περισσότερες πληροφορίες για το τοπωνύμιο αλλά και την τοποθεσία του αφού εμφανίζεται και ο χάρτης με ένδειξη για το που βρίσκεται το τοπωνύμιο. Η συγκεκριμένη εργασία είναι ένα πρωτότυπο προϊόν για τον ελληνικό χώρο και μπορεί να επεκταθεί μελλοντικά και για διάφορες άλλες εφαρμογές.