Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης "ΘΗΣΕΑΣ" - Σαπέλα, Μαρία (2015)
Με το Ν.3274/2004 «Οργάνωση και λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού» θεσπίστηκε το Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΘΗΣΕΑΣ», με σημαντικές καινοτομίες όσον αφορά τη χρηματοδότηση, τις επιλέξιμες ενέργειες και τις διαδικασίες υλοποίησης. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η υποστήριξη των δήμων και των κοινοτήτων για να υλοποιήσουν επενδύσεις τοπικής ανάπτυξης και να βελτιώσουν την ποιότητα των υφιστάμενων υποδομών και υπηρεσιών με κριτήριο την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη. Το πρόγραμμα έχει πενταετή διάρκεια, 2005-2009, με δυνατότητα διετούς παράτασης και συγχρηματοδοτείται από πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης (65%) και της κεντρικής διοίκησης (35%).